Ana Sayfa Hamilelik ve Doğum Doğum Sonrası Kilo Verme – 7 İpucu

Doğum Sonrası Kilo Verme – 7 İpucu

374
0

Doğum sonrası kilo verme anne adayları ve yeni annelerin kafasını en çok kurcalayan konulardan biridir. Düşünmeniz gereken çok şey var: bebeğinizi ne zaman besleyeceksiniz, ağlarsa ne yapmalısınız ve hamileliğiniz sırasında aldığınız ekstra kilolardan nasıl kurtulabilirsiniz… Sakin olun ve arkanıza yaslanın, aldığınız ekstra kilolardan kurtulabilmek için 7 ipucumuzu paylaşıyoruz.

Doğum Sonrası Kilo Verme, Doğum Sonrası Kilo Verme – 7 İpucu, Tatlı Bir Telaş

Hamileliğinize normal bir kiloda başladıysanız, doktorunuzun önerdiği kiloyu aldıysanız, ne yediğinize dikkat ettiyseniz ve egzersiz yaptıysanız hamilelik öncesi kilonuza geri dönmeniz birkaç aydan fazla sürmeyecektir.

Öte yandan, hamileliğinizden önce fazla kiloluysanız veya doktorunuzun önerdiğinden daha fazla kilo aldıysanız, kilo vermeniz yaklaşık bir yıla kadar sürebilir.

Hamilelikte İdeal Kilo

Her yeni anne tekrar eski kilosuna dönmeye hevesli olsa da, hatırlanması gereken en önemli şey sabırlı olmaktır. En sevdiğiniz ünlü doğrudan doğum odasından 0 beden kotuna girmiş olabilir, ancak vücudu için doğru bir şey yapmamış olabilir.

Bunu göz önünde bulundurarak, hamilelikten sonra sağlıklı bir şekilde kilo vermenize ve eski bedeninize kavuşmanıza yardım edecek ipuçları aşağıdaki gibidir:

Diyet Yapmayın

Garip gelebilir ancak katı bir diyete girmek, hamilelik sonrası kilo verme hedeflerinizi rayından çıkarabilir.

Diyet yapmak yerine, dengeli beslenmek önerilir. Sizi aç hissettirmeyecek ve gün boyunca enerji veren besinleri tüketmek doğru olacaktır.

Ne kadar çok kilo vermek istiyor olsanız bile, (özellikle emziriyorsanız) günde 1.800 kalorinin altına düşmemeye çalışmanız mühimdir.

Süper Yiyeceklere Yüklenin

Yeni doğum yaptığınızda, özellikle emziriyorsanız vücudunuzun maksimum beslenmeye ihtiyacı vardır. Bu noktada süper gıdalar kurtarıcınız olacaktır.

Balık bu gıdalardan biridir çünkü bebeğinizin sağlıklı bir beyin ve sinir sistemi geliştirmesine yardımcı olan önemli bir omega-3 yağ asidi olan DHA ile doludur. DHA’nın en iyi kaynakları, somon, sardalya ve ton balığı gibi soğuk su balıklarıdır.

Süt ve yoğurt da süper besindir çünkü kemiklerinizi güçlü tutmanızı sağlayan kalsiyum açısından yüksektir. Ve tabii ki protein unutulmamalıdır. Yağsız et, tavuk ve fasulye yağ oranı düşük, protein ve lif bakımından zengindir. Sizin daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur.

Emzirin

Emzirmenin aslında kilo vermenize yardımcı olup olamayacağı hakkında hala net bir bilgi yoktur. Ancak bazı araştırmalar emzirmenin bebek öncesi kilonuza daha hızlı dönmenize yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Kesin olan şey, emzirmenin bebeğiniz için iyi olması, bağışıklığını arttırması ve bir dizi diğer önemli sağlık yararı sağlamasıdır.

Su İçin

Gün boyunca bol su içmek susuz kalmanızı önler. Ayrıca çok fazla yememeniz için sizi doldurur. Bazı araştırmalar su içmenin metabolizma hızlandırıcı etkisi olduğunu göstermektedir.

Günde önerilen sekiz bardağa ihtiyacınız olup olmadığı kesin değildir, bu nedenle idrarınızın rengi ve tuvalete ne sıklıkta gittiğiniz rehber olarak gösterilir. Yeterli su içiyorsanız, idrarınız nispeten açık renkte olmalı ve yaklaşık her üç ila dört saatte bir tuvalete gitmelisiniz.

Hareket Edin

Diyet önemlidir, ancak hamilelik sonrası kilo verme planınızın sadece bir kısmıdır. Ayrıca hamilelikten sonra kalori yakmak, kaslarınızı ve kemiklerinizi güçlü tutmak için egzersiz yapmanız gerekir. Egzersiz, kilo vermenize yardımcı olmanın ötesinde, yeni anneye çok fazla fayda sağlar. Depresyona yardımcı olur, uyku sorununa yardımcı olur, stresi azaltır.

Hamilelikten sonra şekil almak için illaki spor salonuna gitmenize gerek yoktur. Bebeğinizle bebek arabasıyla tempolu bir yürüyüş yapmak kaslarınızı çalıştırmanız için yeterlidir.

Bütün gün bir bebeğin etrafında dolaşmak da egzersizdir, ancak yine de biraz kuvvet antrenmanı eklemeniz iyi olur. Evde yapacağınız antrenmanlar için doktorunuza danışın.

Biraz Uyuyun

Gece boyunca saat gibi sizi çağıran bir bebeğiniz olduğunda tam sekiz saatlik bir uyku almak imkansız görünebilir, ancak uykudan mahrum kalmak, kilo kaybetmenizi zorlaştırabilir. Yapılan araştırmalar günden beş saat ve daha az uyuyan annelerin, daha fazla uyuyan annelere nazaran daha zor kilo verdiğini gösteriyor.

Yorgun olduğunuzda vücudunuz, kilo alımını artırabilecek kortizol ve diğer stres hormonlarını serbest bırakır. Ayrıca yorgun olduğunuzda kendinize bakım vermek istemeyebilirsiniz.

Arkadaşlarınız veya aile üyeleriniz size “bebeğiniz uyurken uyumanızı” söylemiş olabilir ve bu iyi bir tavsiyedir. Gün boyunca olabildiğince çok şekerleme yapın ve erken yatın, en azından bebeğiniz gece boyunca uyumaya başlayana kadar.

Yardım İsteyin

Kilo vermek için mücadele ediyorsanız, bir doktorun ve diyetisyenin yardımını almaktan çekinmeyin.

Sağlıklı günler diliyorum.

Instagram hesabıma ulaşmak için buraya,

www.tatlibirtelas.com Instagram hesabına ulaşmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

 

Önceki İçerik4 Haftalık Gebelik
Sonraki İçerik5 Haftalık Gebelik
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments