Ana Sayfa Hafta Hafta Gebelik 4 Haftalık Gebelik

4 Haftalık Gebelik

309
0

Tebrikler! 4 haftalık hamile olduğunuzu biliyorsanız, hamileliğinizi birçok kadından daha önce öğrendiniz demektir (çünkü periyodunuzu kaçırmayı beklemek yerine bir test yaptınız). Şuan farklı hissetmiyor olabilirsiniz (en azından şimdilik), çünkü erken hamilelik belirtileri her zaman hemen başlamaz. Bu muhteşem haberi kesinlikle eşinizle kutlayın, ancak henüz herkese söylemek istemeyebilirsiniz… 4 haftalık gebelik döneminde öncelikle, hamileliğinizi idrar veya kan testi ile doğrulaması için bir kadın doğum uzmanı ile görüşmeniz gerekmektedir.

4 Haftalık Gebelikte Bebek 

4 haftalık hamilelikte, bebek haşhaş tohumundan daha küçüktür – pratik olarak mikroskopiktir. Bebek şimdi bir blastosist yani ufacık bir hücre topu olarak biliniyor ve önümüzdeki altı hafta içinde gerçekleşecek tüm önemli gelişmelere hazırlanmak için yeni evine (rahim) yerleşmekle meşgul.

4 Haftalık Gebelik, 4 Haftalık Gebelik, Tatlı Bir Telaş

İçindekiler

4 Haftalık Gebelik Belirtileri

Pozitif gebelik testini veren hamilelik hormonları, tipik hamilelik semptomlarına da neden olabilir. Bu hormon seviyeleri oldukça hızlı bir şekilde artar. Bu nedenle şuan herhangi bir belirtiniz olmasa bile kendinizi hazırlayın çünkü yakın gelecekte mide bulantısı ve kusma olabilir. İşte 4 haftalık hamileyken bekleyebileceğiniz belirtiler:

  • Şişkinlik: Progesteron hamilelik hormonu sayesinde biraz şişmiş olabilirsiniz. Rahat pantolonları çıkarma vakti!
  • Hafif kramp: 4. haftada yaşadığınız kramp sizi endişelendirebilir, ancak bu aslında bebeğin uterusunuzun duvarına düzgün bir şekilde implante edildiğinin bir işareti olabilir. Bununla birlikte, 4 haftalık hamilelikte herhangi bir ciddi kramp veya ağrıyı, doktorunuza hemen söylemeniz gerekir.
  • Lekelenme: İmplantasyonun bir sonucu olarak 4. haftada hafif kanama da görülebilir. Endişelenmeyin – bu da tamamen normal. Ancak lekelenme adet dönemi gibi ağır ve yoğun ise yine hemen doktorunuza bildirmelisiniz.
  • Ruh hali: Bu sizin hayal gücünüz değil. Ruh haliniz çoğunlukla dalgalanan hormonlarınız nedeniyle değişiyor. Gebelik ruh hali değişimleri ilk 12 hafta boyunca çok serttir. Bundan sonra, hormonlar biraz düzene girer ve gördüğünüz her hayat sigortası reklamında ağlama olasılığınızı azaltır.
  • Sabah rahatsızlığı: Uzmanlar, hamile kadınların yaklaşık yüzde 50 ila 90’ının bir çeşit sabah bulantısı yaşadığını söylüyor (bulantı ve bazen de kusma). Bu yüzden henüz mide rahatsızlığınız olmasa bile, muhtemelen bir noktada yaşayacaksınız. Sabah bulantısı genellikle dokuzuncu hafta civarında en kötü durumdadır ve daha sonra yavaşça iyileşir, tipik olarak ikinci trimesterde tamamen kaybolur.
  • Yorgunluk: Vücudunuz o ufacık hücre topunu embriyoya çevirmek için çok çalıştığı için bu dönemde fazla yorulacaktır.
  • Acıyan göğüsler: Vücudunuz hamile kaldığınız andan itibaren bebeğinizi emzirebilmeniz için süt üretimi çalışmalarına başlıyor. Bu dönemde göğüslerinizde acıma hissetmeniz çok normal.

4 Haftalık Gebelik – Göbek

4 haftalık bir karın biraz şişmiş olabilir, ancak hala kesinlikle hamile görünmüyorsunuz. Yine de, bir anne gibi davranmaya başlamanız gerekiyor.

Bebek hamileliğin 4. haftasında zaten önemli bir gelişme geçiriyor, bu yüzden henüz almadıysanız doğum öncesi bir vitamin almaya başlayın. En az 400 mikrogram folik asit içeren ilacı günlük olarak tüketin. Aklınızda çok şey olduğunu biliyoruz, ancak folik asidin doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır ve çok önemlidir.

Gebelikte Folik Asit Kullanımı

Pantolonlarınızın düğmeleri sıkmaya başlayabilir. Bu nedenle beli esnek ve rahat giysiler tercih etmeniz gerekebilir.

4 Haftalık Gebelik – Ultrason

Hamileliğin 4. haftasında, hücre topu embriyoya (gelecekteki çocuğunuz) ve plasentaya bölünür. Omurganın, beynin ve omurganın yapı taşı olan bebeğin nöral tüpü zaten oluşmuştur. Amniyotik kese ve sıvı bebeğiniz için koruyucu görevi almaya devam ediyor. Ve 4 haftalık hamilelik ultrasonda, gebelik kesesi adı verilen küçük bir noktadan ibaret.

Doktorunuz ilk muayeneniz sonrasında eğer herhangi bir komplikasyon riski yoksa sizi 6. haftada kalp atışı takibi için çağıracaktır. Sizde bu arada sağlıklı yiyecekler ile bol su tüketmeli, sigara içmek gibi sağlıksız alışkanlıklardan kaçınmalısınız.

Kontrol Listesi

Hafta için hatırlatıcılar:

  • Bir Kadın Doğum Uzmanı bulun ve ilk doğum öncesi randevunuzu alın
  • Sigara ve alkol tüketimini bırakın
  • Doğum öncesi vitamin almaya başlayın

Hafta Hafta Gebelik kategorisine ulaşmak için buraya,

www.tatlibirtelas.com Instagram hesabına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önceki İçerik3 Haftalık Gebelik
Sonraki İçerikDoğum Sonrası Kilo Verme – 7 İpucu
www.tatlibirtelas.com'un kurucusu. Teknik Eğitmen. İki küçük kız annesi. Yengeç Burcu. Mutlu, umutlu...
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments